torsdag 7 juli 2011

Sjöfart


En välkänd syn för de flesta skåningar.
Båten har just lagt ut, på väg hem från Helsingör.
Sonen och jag tog oss en tripp "over there" medan min vän jobbade sin sista dag, ever, på det där stället han jobbat på i hundra år.
Kanonfint väder hade vi hela dagen! Inte en enda öl handlade vi, och det var skönt att slippa bära på för det blev ju lite annat smått o gott.. ;)
Bland annat ska jag smaka körsbärsvin i dagarna. Det har jag inte druckit sedan jag var ung o dum.. nu är jag gammal och förmodligen lika dum men vad jag minns var det gott!
Fattigmanssnaps, Jack Daniels, Baccardi Razz, Absolut Red Ruby, Gajol.. men faktiskt, inte allt var till mig..

När jag smakat en bit av pizzan var jag tvungen att föreviga den.. förmodligen gjorde jag Bermudatriangeln, för allt försvann..
Efter att vi åter landat i den skånska myllan tog vi en extra tripp till Höganäs, där jag med sonens hjälp hittade Sjöbutiken.
Shopping där. Man hade ju personlig bärare med sig.. Hemåt mot Malmö, lämnade av sonen och sedan.. ja jag kände mig inte klar. Matade Daisy med lite soppa och körde till Skåneplantor för att köpa gräs. ( Jag ska inte röka på. Möjligen kröka och se på. Gräset alltså.)
När jag körde upp vid "hem kära hem" hörde jag sälen. ( Dvs Stuure som var i full gång på baksidan ) Freja mötte mig vid grinden och strax dottern med man. Hemma.
Blev informerad om att min "manvän" redan varit hemma och farit iväg igen för att införskaffa lite förnödenheter. Alltså blev det en helmysig grillkväll!!
Åh, de e gott o leva......

Inga kommentarer: