torsdag 21 juli 2011

Det kunde ha blivit spiken i kistan.............


Min Freja lika röd som kärleken..

De senaste dagarna har varit som vädret kan man säga.
Solsken varvat med regn, i ett oavbrutet väderkretslopp. Själv har jag börjat drömma mardrömmar. Det är ju inte så konstigt. Yttre omständigheter gör att jag får ont. Jag har tidvid bly i magen, och det behövs så lite, så lite för att få mig ur balans. Vart tog den där starka kvinnan vägen? Hon syns inte till just nu. Plötsligt blir man påmind om livets kretslopp och hur tunn den där tråden kan vara, den vi balanserar på ibland.
På tal om det kunde den brustit för egen del igår. Tänkte ge kylen påfyllning och låta Daisy ta mig till Maxi. Eftersom jag kört i glas för några dagar sedan gick jag runt för att kolla så att det var luft i däcken. Det var det, fast framdäcket såg lite ynkligare ut, böjde mig fram för att upptäcka spiken som satt i däcket. Min vän tog sig en titt och konstaterade att det läckte. Något irriterad fick jag ge upp mina planer och gå in igen.
Men det var min vän som fick mig på andra tankar.
" - Vilken tur att du körde i glaset så att du upptäckte spiken! Tänk om du hunnit ut på motorvägen, det kunde gått riktigt illa!"
Hmm. Ja. Så är det ju. Jag svor när jag körde i glaset men naturligtvis finns det en mening med allt. Alltid. Så är det. Så har jag ju alltid sagt själv.
Kanske har jag en skyddsängel som ser till att mina barn inte blir föräldralösa. Jag är tacksam för det. Verkligen.
Det var bara det att jag var så supersugen på att äntligen få ta bilen och köra!
Tog ut min frustration med att klippa det väldigt höga gräset. Sedan kom dammsugaren fram. Jobbade frenetiskt så att svetten rann. Allt medan tankarna gick till lilla mamma. Skulle ju dit idag. Men Daisy har ju fått en spik i foten!

Inga kommentarer: