torsdag 20 januari 2011

Man ska inte titta bakåt. - eller ska man?

Fick ett fint mail angående min blogg, och satte mig att titta tillbaka på den. Läste om dagar som varit, då allt var som värst. Återupplevde ångesten och sorgen. Grät floder. Sa till mig själv att sluta och gå ut i solen istället. Men kanske är det så att det är nyttigt att gå tillbaka då och då, bli påmind om att ta vara på livet. För även om man säger det till sig själv är det lätt att glömma.
Läste och mindes dagar, undrade hur sjutton jag lyckades ta mig igenom det, tänkte på barnen. Hur mår dom, egentligen? Hoppas bra.
Nu har jag tömt kroppen på salta tårar, rensat ut sorg och bedrövelse samt tagit med lite annat eländes elände som fått gå samma väg. Nyttigt.
Så. Nya tag. Nytt liv. Ny dag. Städa och fixa, ikväll blir det en stund med vad jag hoppas är grunden till resten av mitt liv.
Trots bedrövelsen som varit kan jag inte säga att jag velat vara utan den, för om det är så att jag inte kunnat göra något för att förändra utgången, så har jag i alla fall växt som människa. Faktiskt är jag ganska så stolt över allt "j-vlar anamma" som visade sig bo i min kropp.
Nu går livet vidare. Med tillbakablickar, men med en fast blick framåt.
Lycklig.

Inga kommentarer: