tisdag 29 juli 2008

-och... schack matt!

Alltså igår var ju en hyfsad dag så jag borde förstått att denna dag skulle bli sämre. Två bra dagar på rad har väl inte hänt på väldigt länge.
Igår..tja, igår vägrades det ta värktablett igen.. jag blir så trött. När febern steg till 40 grader ringde han till sjukhuset, ja, inte akut förståss.. utan till telefonsvararen..
Vid tre ringde dom tillbaka och gav honom samma råd som jag sagt till honom i tre dagar... -och äntligen tar han sina tabletter.. och äntligen kan han sova. Men det hör till att det skall strulas först, tydligen.
Han sa också ifrån till ssk att han inte tänkte ta sprutorna nåt mer. ( till mig sa han att han inte tänkte utsätta sig för ett sånt h-vete igen..)
Så, idag sov vi länge allihop! Underbart! Vi har till och med kunnat föra ett samtal då och då!
Men säg det som varar..
På eftermiddagen ringde sköterskan. Läkaren tyckte det var synd att avbryta behandling och tyckte han kunde prova att ta halva dosen.. och jag hör min gubbe med glad stämma säga att det var ju en bra ide! och visst kan han hämta nya sprutor! ( han som inte ens tar sig ut till brevlådan...) och jag hör hur han berättar så mycket bättre han mår och bla bla.. han avslutar med ett glättigt "-kanon!! då säger vi så!!!!!"
Jag stod i köket och hörde allt och jag ville bara gråta.
Vet inte om jag är förbannad eller ledsen. Varför måste han vara så "macho" när han pratar med andra. Förut kunde han inte säga nej till jobbet, nu inte till läkare, tydligen. Inte kan jag klandra sjukhuset heller, för dom får ju inte veta hur dåligt han mår.
Men ja jösses det finns ju en mening med allt sägs det. Ja, jag till och med tror på det själv.
Strax ska jag in till dotterns lägenhet och vattna lite, ett litet avbrott, en bussresa att låta tankarna sväva bort i.
Rulltårta med grädde och färska hallon från Österlen står och väntar på mig i kylen, den ska jag sätta tänderna i när jag kommer tillbaka..
Boken jag läste tog ett abrupt slut! Den slutade i ren förskräckelse! Måste se om jag kan hitta en fortsättning!
Och du som ville ha ett vegetariskt recept.. här ovan fick du ett... -rulltårta.. Garanterat köttfri!

Ser nu att jag nog måste vattna på altanen innan jag beger mig till dotterns "plantage". Ja, jag har nya uppgifter nu! saker som jag innan inte "fått lov" att göra har nu tillkommit mig! Måste medge att jag gillar det. det stärker ens självförtoende att få visa att man faktiskt är duglig till det mesta. Fast man är kvinna. Haha nu kan jag inte låta bli att skratta, för jag känner mig inte som kvinna... eller... verkligen inte som en man! Bara som tja, som jag.
Nå, det kändes så skönt att få skriva lite! tack för det!
Fram med det porlande vattnet!!! Må gott!

1 kommentar:

Anonym sa...

Fy tusan vad jobbigt! Har läkaren verkligen rätt att påverka sådana beslut? Jag menar om ens livskvalitet blir så dålig av en medicin så måste man ju veta att den verkligen gör någon nytta. Gör den det?

Hoppas du fick en bra tur med bussen. Känner igen de där med att man ska hålla sig i skinnet när det gäller sina stora "barn" för barn är dom i bland och då behövs man.

Rulltårta! Ja det var väl inte sånt jag tänkte på men det är gott det med.

Ta hand om dig // Blenda